荷兰论坛

 找回密码
 立即注册
搜索
查看: 1390|回复: 2

求解释持荷兰居留许可在境外能呆多长时间问题

[复制链接]

290

主题

290

帖子

290

积分

新手上路

Rank: 1

积分
290
发表于 2018-9-30 22:54:22 | 显示全部楼层 |阅读模式
如下拷贝自IND网站的双语内容, 我有以下两个问题, 望不吝指点, 谢谢!
怎么理解第一段中"3 jaar achter elkaar elk jaar maimaal 4 maanden" 和 "3 years in a row for a maimum of 4 months" ? 是连续三年中每年不超过4个月(荷语种有elk jaar), 还是总共不超过4个月(英语中没有说每年)?在例外的条款中, 针对学生的"maimaal 1 jaar" 和KM的"maimaal 8 maanden", 应该是指居留许可有效期内总共的境外可呆时长?



荷文版描述:
Verblijfsvergunning bepaalde tijd
U mag maimaal 6 maanden achter elkaar buiten Nederland zijn. Of u mag 3 jaar achter elkaar elk jaar maimaal 4 maanden buiten Nederland zijn.

Voor kennismigranten, wetenschappelijk onderzoekers, studenten, buitenlandse investeerders en houders van een verblijfsvergunning overplaatsing binnen een onderneming (richtlijn) zijn er uitzonderingen op deze regels:
Verblijfsvergunning studie: u mag maimaal 1 jaar buiten Nederland verblijven. Voorwaarde is dat u tijdelijk onderwijs in het buitenland gaat volgen om uw studie in Nederland te kunnen afronden.Verblijfsvergunning kennismigrant en wetenschappelijk onderzoeker richtlijn 2005/71/EG: u kunt maimaal 8 maanden werken in het buitenland. U moet wel aan de voorwaarden van uw verblijfsvergunning blijven voldoen.

英文版描述:
Temporary residence permit
You may stay outside the Netherlands for a maimum of 6 months in a row. Or you may stay outside the Netherlands 3 years in a row for a maimum of 4 months.

For highly skilled migrants, scientific researchers, students, foreign investors and Intra Corporate Transferees (Directive 2014/66/EU) eceptions on these rules apply:
Residence permit study: you may stay outside the Netherlands for a maimum of 1 year. Requirement is that you follow temporary education abroad in order to finish your study in the Netherlands.Residence permit highly skilled migrant and scientific researcher directive 2005/71/EG: you can work abroad for a maimum of 8 months. You do have to continue to meet the conditions for your Dutch residence permit.
回复

使用道具 举报

296

主题

296

帖子

296

积分

新手上路

Rank: 1

积分
296
发表于 2018-9-30 22:54:22 | 显示全部楼层
学生的应该是,居留卡给的时间内,在荷兰以外的国家学习不能超过一年,
KM的话我觉得也是,不能超过8个月,在居留卡的时间以内。
那个3 years in a row for a maimum of 4 months应该是三年内最多四个月,我觉得
回复 支持 反对

使用道具 举报

284

主题

281

帖子

548

积分

中级会员

Rank: 3Rank: 3

积分
548
发表于 2018-9-30 22:54:22 | 显示全部楼层
回复 支持 反对

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Archiver|手机版|小黑屋|荷兰论坛

Web Analytics

GMT+8, 2019-4-23 10:36 , Processed in 0.073119 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表